Innovation

Tre medicinske fremskridt, vi kan forvente os

Foto: Shutterstock

Hvad kan vi forvente os af verden, når den vender tilbage til normalen efter 2021? Fra og med næste år vil vi ifølge multimilliardæren og filantropen Bill Gates komme til at se tre store fremskridt inden for medicinsk forskning.

Foto: Lev Radin/Shutterstock

1. ”Mit håb er, at produktionsanlæg verden over i anden halvdel af 2021 vil fremstille vaccine [mod Covid-19]. Det vil i så fald være en historisk succes: Så hurtigt er menneskeheden aldrig gået fra at opdage en ny sygdom til at kunne blive immun over for den.”

2. ”Næste gang en ny virus dukker op, vil folk kunne foretage en test derhjemme lige så let, som man tager en test for graviditet – men ved at pode fra næseboret. Forskere kan have sådanne test klar et par måneder efter, at en ny sygdom er opstået."

3. ”Det tredje gennembrud sker inden for antivirale lægemidler, en underinvesteret del af industrien. Vi har været bedre til at udvikle lægemidler mod bakterier end virusser. Men det vil ændre sig. Forskere vil opbygge store arkiver med antivirale midler, som de kan scanne igennem og bruge til hurtigt at finde effektive behandlinger mod nye virusser."

Kilde: The Economist

Publiceret 08.08.2020