Innovation

Snøhetta laver glas af elektrisk affald

Din gamle computer får nyt liv som badeværelsesvæg.

elektronisk skrammel
Foto: Snøhetta

Uden sand ville ikke kun strandene være hårde. Det ville også være hårdt at klare sig i dagligdagen, for sand bruges til mikrochips, fiberoptiske kabler, isolering og solceller – og er hovedingrediensen i glas.

Det norske arkitektfirma Snøhetta har sammen med Studio Plastique og Fornace Brioni muligvis fundet en løsning på, at naturressourcen sand ikke er uendelig, og at verdens bunker af elektronisk affald kun vokser. I et nyt designprojekt genbruger de glas samt komponenter fra computere, mikrobølgeovne og køleskabe til at fremstille netop glas.

Glasfliserne, der fås i to størrelser, har alle et unikt mønster, og med deres terrazzo-lignende kvalitet er de velegnede til eksempelvis badeværelsesvægge og halvgennemsigtige skillevægge.

glas tallerken
Foto: Snøhetta

Projektet Common Sands-Forite er hen over tre år udviklet af Snøhetta, det kreative og miljøbevidste designbureau Studio Plastique i Belgien samt og den eksklusive italienske fliseproducent Fornace Brioni.

De smukke glasfliser er et lysende eksempel på, hvordan samarbejde og nysgerrighed kan bidrage til noget helt nyt inden for bæredygtigt design. Og så er det selvfølgelig yderligere et eksempel på Snøhettas innovationskraft.

Det norske arkitektfirma er blevet verdensberømt for ikoniske bygninger som Operaen i Oslo, Ordrupgaard-museet i Charlottenlund og biblioteket i Alexandria. Vi har tidligere interviewet Snøhettas adm. direktør Isabella Alveberg i podcasten The Talk.

Lyt her!

Oops! Please enable marketing cookies to view content like this from Nordea


iTunes
Spotify

Publiceret 01.11.2021