Innovation

Rekordmilliardær med kvinder i fokus

Da 31-årige Whitney Wolfe Herd førte sin dating-app Bumble på Nasdaq-børsen i februar 2021 blev hun den yngste kvinde til at børsnotere et selskab i USA. Og landets yngste, kvindelige selfmade-milliardær.

Whitney Wolfe Herd
Whitney Wolfe Herd. Foto: Bumble

En lynhurtig succesrejse, der kun kan forklares med digitaliseringens kraft i kombination med et hul i markedet og en aldrig svigtende fingerspidsfornemmelse.

Men hvem er Whitney Wolfe Herd?

indvielse

Hun er født i 1989 i Salt Lake City, og allerede på Southern Methodist University i Dallas skilte hun sig ud ved at sælge bambusposer til gavn for befolkningen i områder, der var ramt af olieudslip.
Hendes professionelle karriere begyndte på dating-app’en Tinder, hvor Whitney Wolfe Herd var vicemarketingchef og siges at være den, der fandt på navnet. I 2014 forlod hun Tinder efter at have sagsøgt selskabet for sexchikane.

Samme år startede hun Bumble. Til at begynde med var tanken en platform, hvor teenagepiger skulle kunne kommunikere gennem komplimenter. Men Wolfe Herd gik – trods sine erfaringer hos Tinder – skridtet videre og satsede på Bumble som en ny dating-app, men med fokus på voksne kvinder.

Gule bannere

"Man kan tjene penge på alt," er Wolfe Herds motto. "Det drejer sig om at finde sin lidenskab og starte med den."

Bumble begyndte at tage betaling for sine tjenester i 2016 og havde i 2020 over 100 millioner medlemmer verden over, nu også med sideprodukterne Bumble Bizz og BFF for dem, der gerne vil knytte hhv. arbejds- og vennekontakter. Selskabet vurderes til ca. 44 mia. kr. og får også opmærksomhed, fordi det med 73 procent kvinder i bestyrelsen er enestående på børsen.

I 2013 mødte Whitney Wolfe oliearvingen Michael Herd på en skitur i Aspen, de blev gift i 2017, og i 2019 blev parrets søn født.

Foto: Instagram@whitney

Publiceret 06.04.2021