Innovation

Næsten som et fysisk møde

I stedet for Zoom og Teams skal vi nu mødes som hologram!

Project Starline. Google

Mange gætter på, at pandemien har ændret vores vaner for altid, når det handler om, hvordan vi arbejder, lever og omgås. Hvordan det ender, har vi til gode at se. Men der er igen tvivl om, at vores adfærd er blevet diversificeret og udvidet med flere valgmuligheder.

Fysiske møder kan stadig være at foretrække. Men mange synes, at digitale møder er et godt alternativ – og dét kan blive bedre endnu.

Google præsenterede for nylig et projekt, de kalder Project Starline: Et hologramlignende videochat-værktøj, der får dig til at tro, at den person, du 'møder', er i samme rum som dig selv.

Den teknologiske løsning kræver et stativ udstyret med kameraer og lydfølere. De registrerer dig og dine bevægelser fra forskellige vinkler, og informationerne overføres til et andet stativ i et andet rum. Den person, du har møde med, kan ses i hologramform på en skærm, der er tydeligt realistisk.

mand taler via hologram
Project Starline. Google

Projektet er ikke indledt som følge af pandemien. Det blev faktisk påbegyndt allerede for fem år siden.

Clay Bavor, der ledede projektet hos Google, mener, at Project Starline befinder sig på en helt anden hylde end værktøjer som Zoom og Teams.

– Det skøre er, at man dagen efter har en fornemmelse af, at man faktisk har truffet den person, man havde møde med. Det føles ikke, som om man har haft et videoopkald, siger Bavor.

Teknologien er dog endnu ikke helt klar til en offentlig lancering. Men Google er selvfølgelig ikke de eneste, der arbejder med denne type teknologi til videokonferencer – kapløbet er i fuld gang.

Et firma ved navn PORTL er ved at udvikle en to meter lang "hologramkasse" med gennemsigtige LCD-skærme i væggene. Og Microsofts Mesh vil også kunne integrere 3D-hologrammer i realtid i sin platform.

Så jo, det virker som om, at vi i de kommende år vil kunne holde fysiske møder uden at skulle belaste miljøet og budgettet ved at flyve på kryds og tværs af landet.

Publiceret 04.08.2021