Kultur

Japan får ensomhedsminister

Næsten halvdelen af jordens befolkning føler sig ensomme, viser ny, global undersøgelse. Japan vil løse problemet ved at udnævne en minister til at fremme menneskelige relationer.

Billede: Shutterstock

De globale omkostninger ved psykisk sygdom – regnet i tabt produktivitet, fravær og personaleomsætning – anslås til omkring 18 mia. kr. om året ifølge World Economic Forum. Dén situation er ikke blevet bedre – og folk bestemt heller ikke gladere – under coronapandemiens isolation.

Ifølge en ny, verdensomspændende undersøgelse oplyser halvdelen af alle arbejdere nu, at de har oplevet mere angst på grund af usikkerhed omkring arbejdet, og 55 procent har følt sig stressede på grund af forandrede arbejdsrutiner. Hele 49 procent føler sig ensomme eller isolerede.

Netop ensomheden har fået mange lande til at handle. I Japan har man udnævnt en minister for ensomhed. Tetsushi Sakamotos opgave er at stimulere sociale netværk og menneskelige relationer.

16 procent af alle japanere over 60 år siger, at de ikke har nogen at henvende sig til, hvis de får problemer, så Sakamoto skal nok få rigeligt at gøre.

Publiceret 02.06.2021