Kultur

Hotelperle midt i havet

Pater Noster. Foto: Henrik Trygg

Social afstand er ikke kun noget, vi lærer at leve med i øjeblikket – det vil helt sikkert påvirke vores adfærdsmønstre længe efter, at pandemien er væk. Ikke mindst hvordan vi forholder os til vores omgivelser og andre mennesker, men også hvilke oplevelser vi søger.

Så hvis social afstand kunne være et hotel, ville det hedde Pater Noster. Dette er et af Sveriges berømteste fyrtårne, og nu er der også et lille, men udsøgt hotel og konferencested på den barske klippeø fem sømil vest for Marstrand i Bohuslän.

Det prisvindende designbureau Stylt, ledet af nordmanden Erik Nissen Johansen, står i spidsen for renoveringen af den gamle fyrvogterbolig. Her skal 16-18 personer kunne bo i charmerende rum, hvor bølgerne i princippet kan slå op på vinduerne, når det stormer, og spise helt friske skaldyr i bådhuset.

Allerede i efteråret bydes gæsterne velkommen til øen med gummibåd eller helikopter, og det nye hotel vil stå helt færdigt i 2021. Til den tid er alle rejsebegrænsninger forhåbentlig blevet ophævet.

Foto: Erik Nissen Johansen

Publiceret 02.11.2020