Innovation

Fra hestemad til trendy spise

Fremtidens hotteste måltid? Måske lidt overraskende for os nordboere har havre kvalificeret sig til at figurere på listen. Det er University of California Berkeley, der har kortlagt morgendagens mest interessante proteinkilder ved at foretage en samlet vurdering af bæredygtighed og næringsværdi, men også kommerciel gennemslagskraft.

– Hvis en fremtidig proteinkilde skal være virkelig interessant, skal der også være muligheder for produktudvikling, siger Sudhir Joshir, forsker ved UC Berkeley.

Et godt eksempel på dette er den svenske eksportsucces Oatly, hvis havrebaserede mælkelignende drik allerede sælges i flere end 20 lande og vokser, så det knager. Noget, der heller ikke har undgået svenske unges opmærksomhed – da listen over Sveriges mest attraktive arbejdspladser blev offentliggjort, kom Oatly ind på 11.-pladsen*.

Fra grød og hestemad til trendy hit i køkkenet – hvem havde set det komme?

Andre proteinkilder på Berkeleys fremtidsliste:

• Mungbønne (en ærteplante oprindeligt fra Indien)

• Kikærter

• Puylinser

• Hørfrø

• Solsikkefrø

* Kilde: Kantar Sifo

Publiceret 16.09.2019