Innovation

Elon Musks fem mest spændende projekter

De fleste kender Elon Musk, om ikke af navn, så i hvert fald gennem hans elbilmærke Tesla. Men han er konstant på jagt efter at ændre verden – og flere andre steder end på landevejen. Her er fem igangværende Musk-projekter:

1. Solcelletag: Tesla Solar er tagsten med integrerede solceller, som interesserede husejere snart vil kunne leje. Et batteri gemmer strømmen til de overskyede dage.

2. Rumrejser: SpaceX, der skal transportere mennesker til månen og Mars, er sammen med Tesla nok Musks mest berømte firma. Inden for to år hævdes raketten Starhopper at være fuldt testet. En japansk milliardær har allerede sikret sig en plads om bord via en pænt dyr forhåndsbooking.

3. Hukommelseslagring: Neuralink hedder Elon Musks virksomhed, som med en milliardinvestering udvikler teknologi til at ’optage’ og med mikrotråde implantere tanker og erindringer i hjernen. Målet er at genoplive hjerner, der har været udsat for alvorlige skader. I 2020 begynder man med skarpe test på mennesker.

4. Rum-Wi-Fi: Musks Starlink-projekt sigter mod løbende at sende ikke mindre end 12.000 telekommunikationssatellitter i kredsløb for at forbedre internetforbindelsen på kloden yderligere.

5. Menneskelig rørpost: Hyperloop – transport af mennesker i højhastighedskapsler gennem en tunnel – er et mere langsigtet Musk-projekt, end man måske forestiller sig. Af de 21 konkurrerende hold ved SpaceX-testtunnelen i Californien dette forår bestod fire transportudfordringen. Næste år skal tunnelen være 10 km lang og have en kurve.

Bilder: Virgin Hyperloop One,  Hyperloop Transportation Technologies, Tesla-solar, SpaceX, Teslarati, Duncan Hull, neuralink.

Publiceret 14.01.2020