Innovation

Bo på rumhotel

Prøvet det hele på din ’bucket-liste’: Book den længste weekendtur nogensinde.

Voyager Station

Drømmer du om at nippe til en cocktail, mens du kigger på hele den blå planet gennem et panoramavindue? Det kan blive virkelighed, før du tror. Hvis alt går efter planen, åbner historiens første rumhotel Voyager Station i 2027.

Voyager Station

Chefarkitekt Tim Alatorres vision er, at rummet gradvist vil blive en mulig destination for feriegæster på samme måde som et eksklusivt krydstogt eller måske en tur til Disneyland. Voyager Station skal føles som et luksushotel, ikke noget "sterilt fra en science fiction-film", siger han til designtidsskriftet Dezeen.

Alatorres fantasifulde hotel er cirkelformet med barer, restauranter og et fitnesscenter, der kan omdannes til en koncertsal med plads til 440 gæster. Hotellet er udtænkt til at svæve i et kredsløb 2.000 km over jordens overflade og rotere lidt hurtigere end en sekundviser på et ur. Dette er for at skabe en centrifugalkraft, der minder om jordens tyngdekraft (men som ikke fremkalder kvalme, forsikrer arkitekten).

Voyager Station

Lyder det skørt? Måske, men Alatorre og hans kolleger er ikke alene. Både superiværksætteren Elon Musk og Amazons grundlægger Jeff Bezos har fokus på rummet, især koloniseringer af Månen og Mars. Kina, Israel og De Forenede Arabiske Emirater har også foretaget store ruminvesteringer.

Bag rumhotelprojektet står amerikanske Gateway Foundation, som har det erklærede mål at bygge verdens første rumhavn, samt rumbyggeselskabet Orbital Assembly Corporation. Dets repræsentanter hævder, at det er realistisk at åbne hotellet i 2027, så længe de får adgang til næste generation af stærke løfteraketter. Hotellet skal nemlig bygges i moduler hernede på jorden, fragtes af sted og derefter sættes sammen ude i rummet.

Voyager Station

Billeder: Voyager Station

Publiceret 02.06.2021