Innovation

Bjarke Ingels tegner huse til Månen

Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG sigter højt – bogstaveligt talt mod rummet. Sammen med Icon, udvikler af avanceret designteknologi, og SEArch+, der udvikler arkitektur til rumliv, har BIG indledt et samarbejde med NASA om en fremtidig månebase. 

Bjarke Ingels

Project Olympus hedder det nye livsmiljø, menneskehedens første permanente byggeprojekt uden for jorden. Man lægger meget arbejde i robuste strukturer, der skal kunne tåle varme, kulde, stråling og små meteoritter, men også i udformningen af månestationen.

– På dansk og flere andre sprog siger vi jo formgivning, og det betyder bogstaveligt talt at give en form til noget, der endnu ikke har en form, siger Bjarke Ingels. 

– Det bliver fundamentalt, når vi begynder at forestille os, hvordan vi skal bygge og leve i helt nye verdener. Sammen med Icon flytter vi grænserne og bryder ny grund, både materielt, teknisk og miljømæssigt. Og svaret på vores udfordringer på Jorden kan meget vel ligge på Månen.

I samarbejde med NASAs Marshall Space Flight Center i Huntsville, Alabama, vil Icon teste materialer, der minder om månejord. Testene vil derefter gøre det lettere at designe og udvikle prototyper til et byggesystem, der kan udskrive infrastruktur på Månen med 3D-printere.

Ikke ukompliceret, men himmelsk spændende.

Publiceret 02.11.2020