Kultur

Årtiets drømmehotel

Vi bevæger os mod lysere vaccinetider, og snart kan vi forhåbentlig begynde at rejse igen. Den britiske avis The Guardian har lavet en liste over 2010'ernes mest nyskabende og trendsættende hoteller – et for hvert år. Fra storslået pragt over minimalisme på landet for kendisser til en svensk fyrmesterbolig. Noget at længes efter!

2011

The Pig, England

Egentlig er det en restaurant med værelser, siger ejerparret Robin og Judy Hutson om deres første Pig-hotel i nationalparken New Forest på den engelske sydkyst. Men det er mere end det. The Pig satte standarden for luksuøse landhoteller, perfekte til stressede byboer, der vil se lidt grønt, og det har fået mange efterfølgere rundt om i Europa. Lokalt produceret mad, hipsterficeret.

2012

Mashpi Lodge, Ecuador

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed – og vildmarksluksus. Mashpi er ikke en "lodge", det er et supersmart boutiquehotel midt i junglen i Chocó Andino, hvor man kan se en tukan og en puma uden for gulv til loft-vinduerne. En af topattraktionerne er hotellets "skybike", en svævebane, hvor regnskoven opleves fra oven.

fogo island inn
Fogo Island Inn, Canada

2013

Fogo Island Inn, Canada

Næsten så langt østpå man kan komme i Canada, i New Foundlands barske og kolde øhav, finder vi Fogo, der vakte stor opmærksomhed, da det åbnede. For arkitekturen, for den ekstremt afsides beliggenhed, for dets luksus – og først og fremmest for kombinationen af de tre. Se stormene rulle ind fra Nordatlanten og kig efter hvaler og isbjerge.

2014

The Brando, Tahiti

Marlon Brando faldt pladask for den polynesiske ø Tetiaroa, da han filmede Mytteriet på Bounty, og købte øen i 1966. Næsten 50 år senere – og et årti efter hans død – gik drømmen om et miljøvenligt resort i opfyldelse. Det var her, Obama-familien hvilede ud efter at have forladt Det Hvide Hus i 2017.

2015

Soho Farmhouse, England

Ikke alle elsker denne medlemsklubs Cotswolds-filial, men man kan ikke se bort fra dens popkulturelle aftryk. En minimalistisk, mytisk og chic pastiche over livet på landet for Londons festkredse med berømtheder som Beckhams og Meghan Markle på gæstelisten.

il sereno
Il Sereno, Italien

2016

Il Sereno, Italien

Blandt Comosøens elegante palæer fra 1800-tallet har Il Sereno noget ekstra over sig. Er det de 30 luksussuiter, der gør det? Patricia Urqiola-designet, den eventyrlige udsigt over søen og alperne? Strandrestauranten med Michelin-stjerner eller hotellets flåde af Riva-både, der tager gæsterne med på en tur, når de ønsker det? Il Sereno tiltrækker rige og berømte fra hele verden.

2017

Deplar Farm, Island

I det nordlige Island vælter sneen ned, og de dramatiske bjerge er som skabt til heli-skiing (især da der slet ikke er nogen liftsystemer). Deplar Farm er et "adventure retreat" for dem, der kan lide at rejse et par dage for at komme frem (og har råd til at gøre det). Kan du ikke lide at stå på ski? Bade i varme kilder, laksefiskeri, hvalsafari, ridning og yoga står også på programmet.

2018

Shipwreck Lodge, Namibia

Namibia var et af rejsemålene i 2010'erne, og af alle de luksussafarihytter, der er åbnet, er Shipwreck den cooleste. Skeletkysten er også en af verdens sidste vildmarker, hvor løver og hyæner lister rundt mellem skibsvrag, der er halvt begravet i sand. Vragene inspirerede til dette stilfulde og uforglemmelige hotel, hvor man bor i sin egen vraghytte.

six senses bhutan
Six Senses, Bhutan

2019

Six Senses, Bhutan

Den velkendte luksuskæde prøver en ny tilgang i Bhutan: i stedet for et nyt hotel åbner man fem lodges rundt om i det lille kongerige i Himalaya. Håbet er, at gæsterne vil rejse mellem dem for at se mere af landet og opleve alt fra skove og bjerge til templer og vådområder.

2020

Pater Noster, Sverige

Her kommer du til med RIB-båd eller helikopter – hvis vejret tillader det. Pater Nosters fyrmesterbolig på en klippeø lidt nord for Göteborg er blevet omdannet til et overdådigt, men hyggeligt hotel med ni værelser. Det er med på listen, fordi det er præcis, hvad bevidste rejsende søger: en unik oplevelse. Her kan man ro i kajak eller dykke med iltflaske, men også bade i en træfyret saltvandstønde og nyde helt friske østers. Og social afstand? Den indgår i prisen.

Publiceret 03.02.2021