Bogtip

Årets sommerlæsning ifølge Bill Gates

"Hvad enten man søger adspredelse eller bare har tid til overs, er der ikke noget, der slår en bog", skriver Gates på sin personlige blog. Her er de bøger, han anbefaler til sommeren.

5 TOPVALG

1. ”The Choice” af Edith Eva Eger
”Både en erindringsbog og en selvhjælpsbog til at komme over traumer. Eger var kun 16 år, da hun og hendes familie blev sendt til Auschwitz. Efter at have overlevet ufattelige rædsler flyttede hun til USA og blev terapeut.”

2. ”Cloud Atlas” af David Mitchell
”En af den slags romaner, man tænker på og snakker om, længe efter at man er færdig med at læse den. Handlingen er svær at forklare, fordi det er seks sammenflettede historier, der udspiller sig i forskellige århundreder. Men hvis du er forberedt på en spændende historie om det bedste og værste ved menneskeheden, vil du helt sikkert blive lige så fængslet, som jeg blev.”

3. ”The Ride of a Lifetime” af Bob Iger
”En af de bedste businessbøger, jeg har læst i de seneste år. Iger forklarer, hvad det virkelig betyder at være administrerende direktør for et stort firma. Uanset, om man vil have forretningsindsigt eller underholdende læsning, tror jeg, at alle vil sætte pris på hans historier om, hvordan det var at lede Disney gennem en tid fuld af forandringer.”

4. ”The Great Influenza” af John M. Barry
”Den tid, vi lever i lige nu, er virkelig uden sidestykke, men hvis man ønsker at drage en historisk sammenligning, er den spanske syge i 1918 det tætteste, man kommer. Barry lærer én næsten alt, hvad man har brug for at vide om en af historiens dødeligste sygdomme. Selv om meget var anderledes i 1918, er det en påmindelse om, at mange af udfordringerne er de samme.”

5. ”Good Economics for Hard Times” af Abhijit V. Banerjee og Esther Duflo
”Banerjee og Duflo modtog Nobelprisen i økonomi sidste år, og de er to af verdens klogeste økonomer. Heldigvis er de også virkelig dygtige til at gøre økonomi let tilgængelig. Deres nye bog handler om uligheder og politiske opdelinger.”

5 ANDRE FAVORITTER

”The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness” af Andy Puddicombe
”I årevis var jeg tøvende over for meditation, nu gør jeg det, så ofte jeg kan.”

”Moonwalk med Einstein” af Joshua Foer
”Fascinerende bog om hukommelsestræning.”

”En gentleman i Moskva” af Amor Towles
”Hovedpersonen er en russisk greve, der sidder i husarrest på et hotel i 1922. En sjov, veludtænkt historie om at få det bedste ud af forudsætningerne.”

”Projekt Rosie” af Graeme Simsion
”Trilogien om en lærer med aspergers syndrom, der søger kærligheden, fik mig til at grine højt. Melinda fik mig til at læse bøgerne, det er jeg glad for, at jeg gjorde.”

”Hyperbole and a Half: Unfortunate Situations, Flawed Coping Mechanisms, Mayhem, and Other Things that Happened” af Allie Brosh
”Den her tager tre timer at læse, men man ville ønske, at den var længere. Sjov og begavet som bare pokker.”

... og på computeren ser Bill:

Trailer for Netflix Docuseries Pandemic

Pandemic: How to Prevent an Outbreak
”Dokumentar om fire mennesker i forskellige dele af verden, der arbejder benhårdt på at forhindre epidemier. Da serien er blevet indspillet for nogen tid siden, handler den ikke om corona, men om influenza, men den giver en fornemmelse af det inspirerende og heroiske arbejde, som læger, forskere og hjælpearbejdere udfører.”

Spy game
”En af mine yndlingsfilm, med Robert Redford og Brad Pitt. Mange gode overraskelser, så jeg vil ikke afsløre handlingen. Der er ikke så mange, der har hørt om filmen, men jeg har nok set den 12 gange.”

Publiceret 02.07.2020